Tänne tarvittaisiin muutama voimanainen lisää

image

Nainen haaveilee paremmasta työpaikasta. Firman sisällä avautuu paikka, joka vastaa hänen koulutustaan ja osaamistaan. Nainen jättää hakematta paikka, koska ei usko tulevansa valituksi. Tehtävään valitaan talon ulkopuolelta nuorempi nainen samalla koulutustaustalla.

Toinen nainen on taiteellisesti syntymälahjakas ja kova tekemään töitä unelmansa toteuttamiseksi. Hän saa näkyvän osan projektista, jonka tiimoilta antaa aukeaman haastattelun lehteen. Jutussa hän käy projektin lisäksi läpi omaa epävarmuuttaan ja muistuttaa lukijoita, että älkää kuvitelko minusta liikoja.

Mikä meitä naisia oikein vaivaa? Mikä estää lahjakkaita, älykkäitä ja uutteria ihmisiä nostamasta leukaansa pystyyn ja sanomasta, että katsokaa, olen ihan pirun hyvä siinä mitä teen? Samaan ilmiöön törmää kerta toisensa jälkeen.

Kävin tänään nelivuotiaan tyttäreni kanssa temppukoulussa. Kun muut mini-ihmiset taiteilivat pallojen kanssa, omani roikkui vastoin ohjeita pää alaspäin rekkitangolla. En malttanut keskeyttää, kun meno näytti niin mahtavalta. Muutaman harjoittelun jälkeen muija teki voltin ja laskeutui täydellisesti jaloilleen. Nauroi päälle ja otti vastaan vuolaat kehut.

Hesari uutisoi tänään, että ihmisen itsetunto muotoutuu viiteen ikävuoteen mennessä. Pitää yrittää tehdä parhaansa ainakin tämän yhden tietyn naisen kohdalla.

Tekijä: Tiina Rytky

Helsinkiläinen viestintätyöläinen. Ajatuksia kaupungista, työstä, arjesta ja yhteiskunnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.