Kampaaja ei käytä keittiösaksia

  

Ne löytyvät lähes jokaisesta suomalaisesta keittiöstä: oranssikahvaiset keittiösakset. Ne tekevät sen, mihin ne on suunniteltu: auttavat meitä arkisessa aherruksessa ja einespakettien aukaisussa. Niillä voi hätätilassa lyhentää omatoimisesti ylikasvaneen otsatukkansa kylpyhuoneen peilin edessä. Arkisiin tarpeisiin keittiösakset riittävät hyvin.

Sama juttu pätee eri somekanavien julkaisualustoihin. Omat ruokakuvansa ja päivän aforisminsa voi jokainen julkaista kätevästi kännykällä. Mutta kun julkaisuiden ja kanavien määrä kasvaa ja toiminnan vaikutuksia ryhdytään mittaamaan, tulevat kotikonstien rajat nopeasti vastaan.

Ammattilainen tarvitsee ammattilaisen työkalut. Ammattimaiseen some-julkaisuun tarkoitettu työkalu säästää aikaa ja helpottaa arkea ja oman työn organisointia. Lopulta on niin, että aineettomassa viestinnän työssä juuri aika asettaa kaikkein suurimmat rajoitteet. Viestintä on ajattelutyötä puhtaimmillaan, joten viestinnän vaikuttavuus on suhteessa siihen, miten viisaasti aikansa käyttää.

Näkyvää tuotosta – esimerkiksi yhtä some-postausta – on usein edeltänyt tuntien työ, joka sisältää asiaan perehtymistä, aikataulusäätöä, kirjoittamista, korjauskierroksia ja loppuviilausta. Jos työtä voi jollain tavalla helpottaa vaikkapa ajastamalla julkaisuja, on se yleensä hintansa arvoista.

Aina voi toki jatkaa ähräämistä some-palveluiden ilmaisilla julkaisujärjestelmillä. Niissä on vain yksi suuri puute: kuten keittiösaksetkin, ne on lopulta suunniteltu tavallisen kotikäyttäjän tarpeisiin. Ne eivät juttele kilpailevien kanavien kanssa ja analyysi ja keskustelun luotaaminen on alkeellista.

Ammattilaisille rakennettu julkaisujärjestelmä helpottaa elämää. Se on kuin vaihtaisi keittiösakset kampaajan ammattilaissaksiin. Kokeile, niin yllätyt.

Julkaistu alunperin Meltwaterin blogissa

Tekijä: Tiina Rytky

Helsinkiläinen viestintätyöläinen. Ajatuksia kaupungista, työstä, arjesta ja yhteiskunnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.