Mitä yhteistä on Egyptillä ja Ylivieskalla?

Lankalauantai jäi mieleen erittäin surullisena päivänä, kun uutisiin levisi tieto Ylivieskan kirkon syttymisestä tuleen. Hyvin pian kävi ilmi, että kyseessä oli tuhopoltto. Ajan kuvaan kuuluu kai se, että tietty osa kansasta kytki tapahtuneen välittömästi maahanmuuttopolitiikkaan. Tänään selvisi, että taustalla oli avioero, huoltajuuskiista ja muita ongelmia.

Tänään kaapattiin EgyptAir –lentoyhtiön lentokone. Maailma kavahti terrorismin pelossaan, kunnes kävi ilmi, että kaappajan motiivi oli herättää entisen vaimonsa huomio. Egyptin ulkoministerin kommentti oli legenda jo syntyessään: ”He’s not a terrorist, he’s an idiot.”

Yhdistävä tekijä on henkilökohtainen tragedia. Ei terrorismi, ei pakolaisvirrat, vaan yksittäisten ihmisten epätoivo ja siitä seuraavat teot.

Se on hyvä pitää mielessä ennen kuin ryhtyy rakentamaan seuraavia salaliittoteorioita.

Categories:

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.