Printin kuolema

Muistin tänä sunnuntaina tehdä sen, mikä on useampana aiempana jäänyt tekemättä: poimin Helsingin Sanomat postilaatikosta. Paperisen lehden kulutukseni on ollut suorassa suhteessa digilehden käyttömukavuuden kehittymiseen.

Taannoisen postilakon jälkimainingeissa moni julisti, että ilman jakeluakin pärjätään, kun kansalaiset siirtyivät joukoittain paperista digituotteiden kuluttajiksi. Ennustuksessa taitaa olla aika paljon perää. Sama kehitys näkyy vähän kaikessa: olen kytkenyt kaikki mahdolliset laskuttajat e-laskusopimukseen verkkopankissani. Arjessani viestintätyössä painotuotteen tilaaminen on nykyisin poikkeus siinä missä digituote on normi.

Postilaatikolla tulee nykyään käytyä entistä harvemmin, ja yleensä se sisältää vain huonoja tai yhdentekeviä uutisia. Arjen kirjanpitoni pyörii pilvipalvelimilla ja mobiililaitteiden ruuduilla.

Ostin itselleni menneenä jouluna lahjan, johon olen ollut tähän mennessä todella tyytyväinen. Hankin kännykkääni Memrise-sovelluksen, jonka avulla voin opiskella vieraita kieliä työmatkajunassa. Olisipa vastaava sovellus ollut olemassa lukioaikoina.

Siunattu digiaika.

Tekijä: Tiina Rytky

Helsinkiläinen viestintätyöläinen. Ajatuksia kaupungista, työstä, arjesta ja yhteiskunnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.