Vain päästöillä on merkitystä

Verkkoäänestys Helsingin vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaista on päättynyt. Kaikki mahdollinen on nyt osaltani tässä vaalissa tehty, ja nyt voi vain toivoa ja odottaa.

Kirjoitimme kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaaran kanssa mielipidekirjoituksen, jossa varoitimme pelkkään biomassaan nojautuvan energiantuotannon vaaroista. Biomassa – pelletti, puu ja metsäteollisuuden sivuvirrat – on hyvä ja huokea polttoaine, mutta sillä ei yksin ratkaista Helsingin eikä minkään muunkaan kaupungin lämmitystä. Kestävän käytön rajat tulevat nopeasti vastaan, joten muitakin vaihtoehtoja lämmön tuotantoon on oltava.

Aiheesta käynnistyi vilkas energiapoliittinen keskustelu Stadin Demareiden fb-ryhmässä, joka ei niinkään koskettanut biomassan käytön ongelmia (oletan siis, että argumenttiemme kanssa ollaan pitkälti yhtä mieltä), vaan korvaavaa keinovalikoimaamme, joka sisälsi aurinko- ja maalämmön, lämpövarastojen ja lämpöpumppujen lisäksi pienydinvoiman. Varsinkin näistä viimeinen jakaa tunnetusti mielipiteitä.

Sanotaan se nyt vielä kerran: kaikki edellä mainitut ovat keinoja päästä tavoitteeseen, joka on päästöjen leikkaaminen. Ne eivät ole tavoitteita itsessään. Mikä tahansa keino, joka vie lähemmäs kohti päästöttömyyttä, on otettava vakavaan harkintaan. Vain päästöt ratkaisevat, kaikki muu on toissijaista.

Olen saanut useita kannustavia yhteydenottoja ja hoitanut jopa yhden minikokoisen energia-aiheisen puhelinvaalitentin Siltasaarenkadun iltapäiväruuhkassa. Demareissa on selvästi paljon ihmisiä, joilla on aito huoli ilmastosta ja tulevaisuudesta.

Jos minut valitaan eduskuntavaaliehdokkaaksi, toivon löytäväni tukijoukkoihini runsaasti lisää ihmisiä, jotka jakavat saman huolen ja turhautuneisuudenkin ilmaston tilasta kuin minä. Ehkä onnistuisimme yhdessä generoimaan ne tunteet toiminnaksi ja oikeaan suuntaan vieväksi politiikaksi. Ota yhteyttä vaikka sähköpostilla, jos haluat mukaan kampanjaani.

Tekijä: Tiina Rytky

Helsinkiläinen viestintätyöläinen. Ajatuksia kaupungista, työstä, arjesta ja yhteiskunnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.