Suomen tylsin vaalipaneeli oli yhtä mieltä siitä, että SMR-reaktorit ovat oiva tapa tuottaa kaukolämpöä

Vaalipaneelit. Nuo poliittisen keskustelun ruisleipä, joita on osunut tällä viikolla kohdalle jo neljä. Tänään sain Sitran tiloissa edustaa Helsingin SDP:n ehdokkaana vasenta äärilaitaa, kun kanssani riviin asettuivat Uudenmaan ehdokkaat Tea Törmänen Liberaalipuolueesta, Tere Sammallahti Kokoomuksesta ja Piia Aallonharja Perussuomalaisista, sekä Helsingin vaalipiirin Petrus Pennanen Piraattipuolueesta ja Atte Harjanne Vihreistä.

Minä en ole näiden ihmisten kanssa samaa mieltä läheskään kaikesta. Saisimme varmasti kipakan sananvaihdon aikaiseksi esimerkiksi veropolitiikasta, työmarkkinoista, maahanmuutosta ja monesta muusta. Mutta tänään ei kukaan jurnuttanut tai haastanut. Tänään kaikki olivat omalla mukavuusalueellaan ja tylsistyttävän yhtä mieltä keskustelun aiheesta: ovatko pienet, sarjavalmisteiset ydinvoimalaitokset hyvä vaihtoehto kaukolämmön tuotantoon kaupungeissa. Ovathan ne.

Tilaisuuden kutsui koolle Suomen Ekomodernistit ry. ja sen juontajana toimi ydinvoimasta ja SMR-laitoksista paljon puhunut ja kirjoittanut Rauli Partanen. Vitsailimme etukäteen, että paneelia voisi markkinoida vaalien tylsimpänä ja yksimielisimpänä paneelina.

Päivän seminaarista poiki ainakin kaksi juttua mediaan. Tekniikan Maailma uutisoi seuraavaa:

Pienet ydinreaktorit voisivat kaukolämmön tuotannossa korvata fossiilisten polttoaineiden käytön lähes täysin. Ajatushautomo Think Atomin tekemä uuden selvityksen mukaan pelkästään sata-asteista lämpöä tuottavilla reaktoreilla kaukolämmön hinta saattaisi jopa laskea.

Tekniikan ja Talouden viesti oli vastaava:

Pienet ja minikokoiset modulaariset ydinreaktorit ovat saamassa ensimmäiset säännöksensä neljän-viiden vuoden kuluessa Suomessa.

Politiikka tuntuu toisinaan olevan yhtä tahallisen väärin ymmärtämisen taidetta. Tärkeissä asioissa on kuitenkin pakko löytää yhteisiä nimittäjiä ja yhteistyökumppaneita yli puoluerajojen. Joten tässä suositukseni: jos jostain syystä et aio äänestää demaria, äänestä Tereä, Attea, Teaa, Petrusta tai Piiaa.

Tekijä: Tiina Rytky

Helsinkiläinen viestintätyöläinen. Ajatuksia kaupungista, työstä, arjesta ja yhteiskunnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.