Aikaa ajatella

Viimeinen vuosi on ollut todella työntäyteistä aikaa. Olen käynyt kokopäivätöissä, edistänyt journalismin maisteriopintojani Tampereen yliopistossa ja tehnyt elämäni ensimmäistä vaalikampanjaa. Jokainen voi kuvitella, miltä se tuntuu, kun ensin tekee täyden työpäivän töissä ja sitten kotona iltavuoron. Samalla pitäisi olla jotenkuten kelvollinen äiti, vaimo ja ystävä. Melko mahdoton yhtälö, voin kertoa.

Minulla on pitkin matkaa vaivannut tunne, että kaikkein vähiten aikaa on jäänyt ajattelemiselle ja kirjoittamiselle. Se on vähän nurinkurista, sillä sitähän poliitikon työ mitä suurimmissa määrin on, ihmisten tapaamisen lisäksi.

Nyt tähänkin on luvassa muutos, sillä olen tästä päivästä syksyyn saakka opintovapaalla päivätyöstäni. Tarkoituksena on nimenomaan ajatella ja kirjoittaa. Kirjoitan graduni ja pari esseetä, yhden artikkelin kirjaa varten ja paljon muuta.

Eilinen vaali-ilta jätti ristiriitaiset tunnelmat. Jopa yli 20 prosentin mahdollinen kannatus suli erittäin pieneen etumatkaan Perussuomalaisista. Vaikka voitimme, ei tulos tuntunut voitolta. Helsingissä SDP menetti yhden neljästä paikastaan, mikä on katastrofi. Puolueessa käydäänkin juuri nyt tiukkaa keskustelua syistä, jotka johtivat tähän tilanteeseen. Suunnan on pakko muuttua ja pian.

Oma vaalitulokseni jäi odotuksista. Toisaalta olen onnellinen ja kiitollinen jokaisesta äänestä, jonka sain – 658 helsinkiläistä luotti minuun ja antoi minulle ainoan äänensä. Huomenna tarjoamme kiitoskahvit Kolmen sepän patsaalla kello viideltä. Tule tervehtimään, jos olet kaupungilla!

Mainokset

Tekijä: Tiina Rytky

Helsinkiläinen viestintätyöläinen. Ajatuksia kaupungista, työstä, arjesta ja yhteiskunnasta.

Yksi ajatus artikkelista “Aikaa ajatella”

  1. Kiitos työstä, jonka teit demokratian eteen. Tulit esiin itsenäisenä, kasvollisena, eettisenä ajattelijana aiempien työtehtävien muokkaaman, ”ostaman” julkikuvan jälkeen. Jotain hyvää tulee tapahtumaan. Toivon, että pysyt SDP:n energiapolitiikan kaikkien eri tasojen lähituntumassa. Niihin asioihin kunnolla perehtyvää väkeä ei ole kovin lukuisasti missään puolueessa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.