Kampanjateemat

Helsinki lämpimäksi

Helsinkiä ei kannata lämmittää puulla, mutta juuri niin on käymässä kymmenen vuoden kuluttua. Suomi on tehnyt oikean päätöksen luopua kivihiilestä, mutta kireä aikataulu uhkaa viedä meidät ojasta allikkoon. Jos hiili korvataan puuhakkeella, eivät päästöt laske, mutta luonnon monimuotoisuus kärsii, hiilinielut pienenevät ja kustannukset karkaavat. Tehdään siis järkevää energia- ja ilmastopolitiikkaa kaupunkien lämmityksen suhteen. Otetaan kaikki päästöttömät vaihtoehdot käyttöön.

Suomi raiteille

Mitä enemmän ihmiset käyttävät raideliikennettä autojen ja lentämisen sijaan, sen parempi. Siksi meidän on rakennettava lisää rataa. Sitä on rakennettava kaupunkeihin ja niiden välille. Raidejokerit, tunnin junat, pisarata – tervetuloa! Mitä suurempi osuus liikenteestä siirtyy raiteille, sen parempi.

Hinta päästöille

Päästöt kasvavat samaan tahtiin talouden kanssa. Se ei kuitenkaan ole tavallisten ihmisten syy, vaan politiikkojen, jotka eivät ole muuttaneet asioita paremmiksi. Meidän pitää muokata systeemi sellaiseksi, että saastuttajat maksavat. Puhtaan vaihtoehdon on oltava aina saastuttavaa edullisempi. Samalla ilmastonmuutoksen kustannusten pitää jakaantua oikeudenmukaisesti, samalla tavoin kuin verotuksenkin.